Valg af støvler til ridning

Sponsoreret indhold

Det er vigtigt at bære korrekt fodtøj, når man arbejder med og ridder på heste. Gode støvler eller sko hjælper med at beskytte dine fødder, hvis de bliver trådt på, og forhindre, at din fod glider igennem stigerne, hvis du falder af din hest. Flip-flops, høje hæle, sandaler, træsko, Crocs, og løbesko har ingen plads i laden. Selv gummistøvler eller de populære Relaxshoe giver ikke meget beskyttelse, selv om de kommer til nytte, når vejret er vådt og mudret.

Når du vælger en hvilken som helst type redskab, herunder fodtøj, tænk altid ‘sikkerhed først’.

Hvad skal der ikke bæres til ridning?

Støvler fremstillet specielt til ridning kommer i flere forskellige stilarter. Uanset hvilken stil du vælger, skal enhver ridestøvle have en slidbane og en hæl, der er ca. 2,5 cm høj. Dette vil medvirke til at forhindre, at din støvle glider igennem stigbøjlen. Støvler som vandrestøvler eller sne støvler er uegnede. Disse støvler har en tendens til at være bredde, med en stor tå, hvilket betyder at de kan blive fanget på siderne af stigbøjlen. De har også en meget tung slidbane, hvilket gør det sværere, at skubbe din fod ind og ud af stigbøjlen.

Western Boot Styles

Uanset om du vælger en engelsk eller vestlig stil boot, er op til dig. Western støvler har en tendens til at have en lidt højere hæl end engelsk. Nogle vestlige stil støvler har crepe såler, for sikkerheden skyld.

Du kan også finde ankelhøje støvler. Dette kan være mere behageligt, hvis du ønsker at ride i halvkapsler.

Mange af de billigere støvler er lavet med enten den øvre eller den nedre eller begge lavet af vinyl. Dette kan være mindre behageligt for dine fødder og hurtigere gå i stykker end et gode par læderstøvler (der kan repareres).

Engelsk Boot Styles

Engelsk støvler kommer også i flere forskellige stilarter. Traditionelle kjole støvler; de lange sorte støvler vi ser i gamle britiske jagtscener er stadig almindelige i dressurringen og i eventing og er rigtige i næsten enhver engelsk disciplin. Nogle baghave ryttere og trailere finder, at en behagelig par høje støvler er god beskyttelse og støtte til hver dag. Andres finder dem for varme og besværlige. Felt støvler ligner kjole støvler, men har en blonder op over vrangen. Disse er mere korrekte i jæger showringen og er mere komfortable, hvis du er ligesom mig og har en høj vrist. Spidsen gør det lidt lettere at komme ind og ud.

Begge typer lange støvler kan eller måske ikke have lynlås op på ryggen, så de er lettere at komme ind og ud af. Og hvis du finder et perfekt par nye eller brugte støvler, men de er vanskelige at sætte på, er det muligt at have lynlåse sat i.

Jodphur eller paddock støvler er engelsk stil ridestøvler, der kun går op ankelen.

De bæres ofte af børn i udstillingsringen med jodhpurs og lædergangere, stropper, der går rundt om kalven lige under knæet for at forhindre jodhpurs i at slå op i benet. Mange voksne bærer disse med eller uden halve kæber til hverdags ridning. Et godt par vil være behageligt at bære omkring laden, selvom du måske ikke vil bruge læderstøvler til stallmucking. Jodhpur støvler kommer i pull-on, lynlås eller laced stilarter. Nogle foretrækker lynlåsestilen, fordi de er hurtige til at sætte på og tage af, men fødder med høje buer kan føle trange i lynlås eller trække på stilarter.

“Running” sko stilarter

“Running” sko stil støvler er tilgængelige for dem, der kan lide et afslappet udseende, der er både behageligt og holdbart, og kræver ikke, at pleje læder gør. Jeg har haft et par af disse og de var så behagelige som mine løbesko, med lidt ekstra støtte i sålen og ankelen.

De er faktisk den perfekte ting, hvis du er i en sport som ride ‘n’ slips, der kræver, at du gør en smule løb. Mange langdistance trailere bærer disse.

Materialer

Alle disse støvler kommer i forskellige materialer fra bomuldsdug og syntetik til læder. Selvfølgelig har læder støvler tendens til at være meget dyrere og kræver mere pleje. Jo bedre kvalitet læderet og bedre konstruktionen, desto mere behagelig og jo dyrere støvlet vil støvlen være. Prøv på et par $ 500 støvler sammenlignet med $ 100 støvlerne, og du vil hurtigt føle forskellen i komfort og støtte. Et godt par støvler er en investering, og bør med god omhu overgå den billigere version. Du kan dog ikke benægte følelsen af støvler af god kvalitet, så hvis nye støvler er ude af rækkevidde, kan du have kammerforsendelsesbutikker og ønsker-annoncer til brugte støvler, du har råd til.

Både engelske og vestlige støvler kommer i syntetiske materialer. Det største problem med gummistøvler er, at de opvarmer, holder fugt og kan være meget svært at komme af og holde som en sugekop til benene. De er gode, selvom vejret er vådt, eller hvis du kun kører i et par små shows og ikke vil dele med kostprisen for læder. Mange ryttere har to eller flere par støvler, afhængigt af hvordan de kører. Hvis du planlægger at vise, skal du sandsynligvis have separate støvler til hjemme og i konkurrencen. Selvfølgelig kræver hver disciplin et andet par støvler, så hvis du planlægger at vise engelsk og vestligt, skal du nok bruge begge typer støvler. Vinterridning betyder, at du måske har brug for et par fodrede ridestøvler for at holde dine fødder varme. Du kan også finde polostøvler eller lange støvler med en sort eller brun manchet øverst. Disse er fine, så længe de er sikre og komfortable. Støvler du måske allerede har Du kan have noget i dit skab, der vil fungere fint, uden bekostning af at købe støvler, der er lavet specielt til ridning. Så længe slidbanen og hælen er passende, er de ikke for store til stirrup, de passer godt og støtter din fod, de skal være fine. Se altid på din ridningklæde med et øje til sikkerhed, hvilket er langt vigtigere end hvordan du ser ud.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.