Sådan vælger du den rigtige dørlukker

Sponsoreret indhold

At vælge den korrekte dørlukker indebærer mere end blot at vælge noget fra hardwareforretningens hylde. Overvej dør type, konstruktion og vægt samt trafikken gennem døren. Den, du bruger i dit hjem, adskiller sig fra hardware til dørlukning, der bruges i en forretning. Når den er installeret korrekt, lukker dørpumpen automatisk døren efter åbningen. Hardwareindstillingerne bestemmer lukningens hastighed såvel som hvor hurtigt døren låser.

Anvendelse

Sammenlign dørpumpens hardware, der har lignende egenskaber for at få en bedre ide om den type hardware, du har brug for. Bestem om du har brug for en skjult lukker eller en overflademonteret. I en forretning er den overflademonterede lukning mere modtagelig for vandalisme, mens den skjulte dørlukker ikke er tilgængelig fra ydersiden af døren. Overflademonteret dørlukkere er den nemmeste at installere og typisk bedst egnet til brug ved skærmdør og andre boliger.

Find din næste dørlukker – eller dørpumpe – hos DenBedsteSikring.dk

Performance kriterier

Kontroller maskinens dørlukning med American National Standards Institute (ANSI) rating. Denne vurdering afgrænser hardwareens ydeevnes standarder. For eksempel håndterer en ANSI grade 1 rating 1,5 millioner døråbninger i løbet af et år – bedre egnet til offentlig eller kommerciel anvendelse. Grade 2 ANSI rating kan være det bedste valg for boligejer med 15.000 døråbninger om et år. Hvis du har en person i hjemmet, der bruger en kørestol, skal du sørge for, at hardwaren ikke har mere kraft end 5 pund, når du åbner døren, da dette er handicapstandarden for handicapadgang.

Spærre og sweepventiler

Gennemgå dørlukkerens hardware til separat lås og sweep-ventil. De styrer dørens lukke-, åbnings- og låsebevægelser, som også giver dig mulighed for at styre hastigheden af, hvor hurtigt døren lukker og låser. Ventiljusteringen flytter døren helt åben til ca. 10 grader før lukning, når man forestiller døråbningen som en bue. Den anden justering, låshastighedstilpasningen sker i de sidste 10 grader og bestemmer hvor hurtigt og hårdt døren lukker.

Yderligere valgfrie funktioner

Nogle dørlukning-hardware leveres med mulighed for at forsinke dørlukning. Mulighederne med forsinket handling virker inden for 70-graders del af døråbningsbuen. Når den er i drift, lukker den døren til setpunktet og holder døren åben for et øjeblik eller to. Hvor lang tid døren forbliver åben, indstilles ved en ventilindstilling, der manipuleres ved hjælp af en skruetrækker. En anden mulighed er den hydrauliske “backcheck”, en manuelt styret justering, der påvirker den kraft, som døren åbner med. Det justerer bevægelsesintensiteten, når du åbner døren, hvilket hjælper med at beskytte dørkarmen og døren.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.