Sådan genanvendes elektronisk affald

3 taktikker til at slippe af med uønskede bærbare computere, telefoner med mere

Vi elsker vores smarte elektronisk enheder – vores tv’er, bærbare computere, tablets og måske mest af alt, vores mobiltelefoner, vores små elektroniske mirakler. Ca. 1,5 mia. mobiltelefoner er blevet købt i 2017.

Mange af disse enheder, når de når enden af deres rejse og deres brugstid, bliver de til elektronisk affald. Og det er et kæmpe problem. En FN-undersøgelse rapporterede, at 44,7 millioner tons elektronisk affald blev kasseret i 2016, og at kun 20 procent af det blev bortskaffet korrekt.

På Jordens dag – og alle andre dage – kan forbrugere dog gøre noget for at reducere deres fodaftryk af elektronisk affald. Mange af de materialer, der anvendes til fremstilling af disse produkter, kan genvindes og genanvendes, herunder plast, glas og metal.
Spørg Apple: Virksomheden siger, at de har genudvundet 1000 kg guld – til en værdi af ca 275 millioner kr – bare fra genanvendte enheder i 2015!

Desværre kan elektronik affald også indeholde giftige stoffer, såsom bly, kviksølv og cadmium, som alle skal bortskaffes omhyggeligt. Men uanset hvor du bor, er der sikre metoder til bortskaffelse af elektronisk affald.

Du skal selvfølgelig først sørge for, at slette alle personlige oplysninger helt. Det er normalt ikke så simpelt som at slette filer. Så spørg nogen til råds, hvis du ikke selv kan lave en rensning af din enhed. Når det så er gjort, har du disse muligheder.

Aflevér det på genbrugsstationen eller lignende som vil aftage dit elektroniske affald

Alle genbrugspladser og genbrugsstationer modtager og håndtere elektronisk affald.

Masser af almennyttige organisationer og lokalsamfund tilbyder muligheder for at hjælpe dig med at genbruge gammel elektronik.

Donér det til andre som kan bruge dit aflagte elektronik

Hvis din brugte gadget stadig fungerer – eller i mange tilfælde, selvom den ikke gør det, er der sandsynligvis en velgørenhedsorganisation eller nonprofit, der ville være glade for at tage den af ​​dine hænder. Du kan starte med at tjekke lokale seniororganisationer og rekreationscentre.

Aflevér det til et teknologifirma

Mange elektronikproducenter og detailhandlere tilbyder fine genbrugsprogrammer. Så du kan måske få en lille skilling ud af det også. Eller måske såkaldte “store credits” til brug af nye køb.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.