Oppustelige kajakker vs hardshell kajakker

Sponsoreret indhold

Hvilket skal du vælge? En oppustelig kajak eller en hardshell kajak?

Så du vil have en kompakt kajak, men du undrer dig … er en oppustelig kajak så god som en hardshell?

Jeg voksede op med padling med hårde kajakker og har solgt oppustelige kajakker i næsten et årti nu. Her er mit syn på de oppustelig kajak vs hardshell.

Holdbarhed

Holdbarheden af oppustelige kajakker er der hvor de fleste mennesker bliver nervøse og tror, at kajakker med en hård skal er bedre. Men når det kommer til holdbarhed, er der en stor variation på tværs af både oppustelige og hardshell kajakker. Hvorvidt kajakker med hård skal er mest afhængige af materialet, til oppustelige kajakker, er det mest afhængige af pris og formål. For eksempel sælges der oppustelige whitewater kajakker, der er designet til at tage slag og oppustelige fiskekajakker, der er designet til at håndtere kroge, finner og knive! Så længe du ikke går den billige vej, så kan du finde en oppustelig kajak, der er holdbar nok til den slags brug du har.

Fleksibilitet og evnen til transport

Oppustelige kajakker er absolut bedre end hårdskalede kajakker, når det kommer til “bærbarhed”.

Hvis du transporterer din kajak i et køretøj, kan en oppustelig spare dig fra, at skulle købe og installere tagholdere og fra at skulle manøvrere en tung hardshell kajak på tagrælingen. Og dine kajakker er sikre i dit køretøj, snarere end sårbare over for tyveri oven på det.

Mange mennesker får en oppustelig kajak, fordi de ved, at padling er en fantastisk måde at udforske og tilføjer en helt ny dimension til en ferie. Hvis du ønsker, at tage din hardshell kajak med på et fly, ville det ikke kun være til besvær, du skulle organisere og betale for overskydende bagage – og meget af den. Oppustelige kajakker kan netop klares som tillæg til en del af din bagage.

Komfort

Komfort (eller mangel på samme) er en af mine største kæpheste, når det kommer til hardshell kajakker. Det tager normalt kun 15 minutter, før jeg begynder at kigge efter en strand!

Hvis du lider af følelsesløshed, når du sidder på hårde overflader (som mig), er oppustelige kajakker en drøm. Siddende på blødt oppusteligt gulv betyder at du kan padle i timevis og aldrig miste følelsen i dine ben!

Den anden ting ved hardshells er, at du ofte får et meget kort og hårdt ryglæn, hvis du overhovedet får et. De fleste oppustelige kajakker har et oppusteligt klip-on sæde, der er meget støttende til ryggen. Når du har en afslappet tur og vil sidde og slappe lidt af, kan du bare ligge som om du er i en lounge stol.

Om sommeren er det dejligt at kunne hoppe ud af din kajak for at svømme, men at komme ind igen kan være lidt smertefuldt i en hardshell på grund af alle de hårde kanter. Når du trækker dig tilbage i en oppustelig kajak, er kanterne runde og bløde.

Ydeevne på vandet

I begge tilfælde får du hvad du betaler for! Jeg har haft helt forfærdelige oplevelser med at padle kajakker med hård skal og vidunderlige oplevelser med padling i oppustelige kajakker. Billige oppustelige kajakker er temmelig frygtelige på vandet, men det er billige hardshell kajakker også.

Opbevaring

Denne er en no-brainer… En oppustelig kajak tager sejren her, uden tvivl!

En oppustelig kajak pakkes pænt ned i en taske, så det tager meget mindre plads i dit hjem. Du kan sætte den i et skab, hvis du vil – ikke behov for en garage eller et skur. Dette er en enorm gevinst for ivrige kajakkere, der bor i boligblokke eller mindre huse.

Klargøring

Der er fordele og ulemper ved både hardshell og oppustelige kajakker, når det kommer til klargøring. En nyttig sammenligning er den tid og den energi, det tager at stå op om morgenen og beslutte at tage din kajak med ud på vandet.

TID – En oppustelig kajak er hurtig at komme i gang med – du smider bare tasken i bilen og afsted det går. Med en hardshell skal du laste kajakken på tagrælingen og binde den fast, hvilket tager længere tid. Men når du kommer til vandet, er du nødt til at pumpe en oppustelig kajak op, mens en hardshell bare skal være ubøjet og løftet ned.

Samlet set er det svært at sige, hvilket tager længere tid. De fleste af de oppustelige kajakker er meget hurtige at pumpe op (ca. 5-7 minutter maks), så der er sandsynligvis ikke meget forskel.

ANSTRENGELSE – Det er her de oppustelige kajakker trækker fra. De vejer ikke alverden og slet ikke i nærheden af en hardshell kajak, og de behøver ikke at blive løftet op og ned fra tagrælingen – med risiko for at ødelægge noget.

Omkostninger

Kort sagt: Du får hvad du betaler for!

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.