Metalkister vs trækister – hvad du bør overveje

Sponsoreret indhold

En af de ældste traditioner i en begravelsesforretning omfatter brugen af en kiste. Som en del af begravelsen kan en kiste være en måde at personliggøre begravelser på og skabe en mindeværdig hyldest til den elskede.

Kistens udvælgelsesproces er en meget personlig beslutning og et vigtigt element i at arrangere eller planlægge en begravelse. Kisten tjener ikke kun som den primære ting i begravelsestjenesten ved at tjene som “skibet” til den afdøde, det kan også afspejle den afdødes personlighed og specifikke smag.

Det er vigtigt at tage din tid, mens man vælger den mest egnede kiste. Du kan starte med at lære om de forskellige funktioner, farver, stilarter og priser på kister, der er tilgængelige.

At vælge den mest passende kiste, som også afspejler den personlighed, hvis person, hvis liv du vil ære, kan være en udfordrende opgave, og bedemænd spiller en meget vigtig rolle i denne proces.

Der er mange forskelle på kister, herunder materiale, omkostninger, stil og design. Vær sikker på at din bedemand vil hjælpe dig med, at finde den der vil være en værdig og respektabel hyldest til din elskede.

Traditionelt kan kister kategoriseres i to grundlæggende materialetyper; træ og metal. Der findes forskellige typer af træ og metaller, der anvendes til forskellige kister.

Metalkister

Metalkister kan bygges af basisstål, der varierer i tykkelser, rustfrit stål eller ædle metaller, herunder kobber, bronze eller guld tilbyder tidløs skønhed og elegance. De fleste metalkister benævnes ofte som “beskyttende” eller “forseglede” kister og har en tyk gummipakning, der omgiver hele låget, hvilket skaber en lukket indkapsling, hvilket gør det vanskeligere for udvendige elementer at trænge ind i kisten.

Prisen på metalkister afhænger af metalets type og tykkelse, den anvendte produktionsmetode samt kistenes stil. De mest økonomiske metalkister er lavet af standard stål. Selvom det ikke er så holdbart eller korrosionsbestandigt som rustfrit stål, er standardstål stadig en stærk og holdbar løsning.

Metalkister har fløjl eller crepe interiør, hvoraf mange er tilgængelige i forskellige farver og designs samt mulighed for tilpassede broderier.

Trækister

For dem, der sætter pris på og værner om det naturlige træs kvaliteter, med sin skønhed, varme og personlighed, og for dem, der søger mere naturlige løsninger, er trækister et glimrende valg.

Du kan få mange modeller af trækister i en række forskellige arter, herunder mahogni, kirsebær, valnød, ahorn, eg, fyr og endda pil. Kister produceres også i finér.

Hver trækiste er fuldt foret med smukt håndlavet interiør som fløjl og crepe.

Trækister fås i en række forskellige finisher, alt fra meget poleret glans til en naturlig satin-finish, der fremhæver træsorten.

Kister lavet af ahorn har stor styrke og hårdhed. Eg er kendt for sit velkendte mønster, hvilket gør det til en favorit blandt mange familier.

Trækister har et værdigt udseende, der understreger håndværket, der bruges til at lave dem. Priserne på trækister varierer alt efter hvilken type træ der anvendes, typen af finish og indvendige materialer.

Den væsentligste forskel mellem metalkister og trækister er den måde, hvorpå låget eller kappen – toppen af hoveddelen af kisteskallen – lukker.

Metalkister laves hovedsageligt med en gummipakning indsat og viklet rundt om hele kisten på kisten skal. Når låget på kisten er lukket, drejes en tætningsnøgle på kistens udvendige fodende, en pakningsfunktion, der er designet til at forhindre udefrakommende elementer i at komme ind i kisten, mens de er i begravelsestilstand. Trækister, som lukker og låser sikkert, er ikke konstrueret med pakningsfunktionen. På grund af træets porøse natur er det også umuligt at forsegle en trækiste fuldstændigt.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.