Hvordan dyrkes blomster som du kan gro derhjemme

Sponsoreret indhold

Når du har forstået det grundlæggende, er det relativt let at lære at dyrke blomster. Denne artikel giver dig den rådgivning du har brug for.

Hvilke slags blomster er de rigtige for dig?

Dine æstetiske præferencer vil være en stor del af, at vælge de slags blomster, du vil gro, men inden du vælger de smukkeste blomster, overvej følgende…

Organisk blomst

Stedet du vil bruge som planteområde

Næsten alle blomster foretrækker veldrænet, frugtbar jord, og de fleste har brug for fuld sol, men nogle blomster er skygge-tolerante, og andre foretrækker faktisk skyggen. Hvis du planlægger, at dyrke blomster på et skyggefuldt sted, skal du sørge for at vælge skygge-tolerante blomster!

Planteform og størrelse

De planter du vælger skal passe til pladsen til dem. Og hold dig ikke kun til de samme blomster eller blomster af samme størrelse … mens gruppering af blomster i klumper på tre til fem anbefales, overvej at gro grupper af blomsterplanter af forskellig højde og form ud for hinanden for et mere interessant udseende. Som hovedregel for flerlags haver og bed bør højere planter dyrkes bag kortere planter.

Blomstens farve

Den samme plante kommer ofte i en række farver. Hvis du virkelig kan lide udseendet, formen og størrelsen af en, men farven er ikke rigtig, kan du finde ud af, om den kommer i en anden farve.

organiske blomster

Transplantation af dyrkede planter eller fra frø?

Nedenfor vil vi forklare retningslinjerne for transplantation af dyrkede blomster og dyrkning af dem fra frø. Mens transplantation er nemmere og giver øjeblikkelig tilfredsstillelse af umiddelbare blomster i din have efter plantning, har det nogle ulemper …

Tilfredsheden med at gøre alt selv fra frø kan ikke matches.

Der er mange blomsterarter, der kun er tilgængelige i frøform.

Insekt- og sygdomsresistens – hvis du ved om et bestemt skadedyr eller sygdom, der er almindeligt i dit område, eller hvis du har haft problemer med en tidligere, skal du vælge blomster, der er naturligt resistente over for disse sygdomme.

Vil du se hvilke blomster du kan spise? Vi har samlet fem blomster du kan spise her.

Generelt kan du hjælpe med at holde dine planter sygdoms- og skadedyrsfrie ved:

Plante blomster fra din region.

Holder dine planter sunde (med korrekt vanding, jordvedligeholdelse, ukrudt, forebyggende bekæmpelsesforanstaltninger mv.).

Årlig eller flerårig? Din endelige beslutning – og en af dine største – er, om du skal plante stauder, enårige (fuldføre livscyklussen på et år) eller en kombination af begge. Her er de vigtigste fordele ved hver …

Perennial:

Lever meget længere, så du ikke skal genplante hvert år.

Mindre dyrt at opretholde, da nye planter ikke behøver at blive købt hvert år.

Færre skadedyrsproblemer, da planterne typisk er stærkere.

Kræv mindre vand.

Årlig:

Blomsterne blomstrer meget længere (normalt fra forår til første efterår frost).

Du kan altid blande og matche for en “bedste af begge verdener”-tilgang, men der er også en anden mulighed… Plant en række flerårige blomster, der blomstrer på forskellige tidspunkter.

Plantehårdhed bruges til at kategorisere årlige blomsters kulde-tolerance i en af tre kategorier. Overvej dine planters hårdhed, når du bestemmer plantetiderne for dine årlige blomster:

For eksempel, hvis du gerne vil have forårsblomster i din have, så køb hårdføre årlige blomster.

Blomsterhave design

Vi anbefaler kraftigt, at tegne din blomsterhaves design på papir, før du begynder. Ikke alene vil dette give en kort plantetid, men det vil også minde om, hvilke årlige planter du plantede hvor … en vigtig overvejelse for din årlige afgrøde.

Vandingsretningslinjer for dine blomster

Overvanding er en af hovedårsagerne til, at blomstergartnere fejler.

At holde dine planter konsekvent fugtige skal være dit mål, men det er bedre at levere en grundig vanding en gang om ugen end at vande let hver dag. Blomster kræver omkring 2,5 cm vand om ugen enten fra nedbør eller vanding.

I løbet af uger med mindre end 2,5 cm regn, skal gives vand om morgenen i tilstrækkelig tid til at blive absorberet eller fordampet, før fugtighedsbevidste sygdomsorganismer har mulighed for at tage fat.

Hvis dine blomsterblader begynder at dale eller de begynder at miste deres blomster, har du nok ikke vandet nok.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.