Fordele og ulemper ved plantebeholdermaterialer

Sponsoreret indhold

I små haver eller på terrasser får en velplantet blomsterkasse duften helt tæt på. Blomsterkassen giver dig også mulighed for at eksperimentere, ved at prøve nye planter, for at lære en plante at kende.

Bare husk at ingen plante kan forblive i en kasse på ubestemt tid og leve. Medmindre det er omplantningstid til en større krukke eller blomsterkasse. Dette kan tage alt fra et til ti år, men du vil bemærke, at det sker, da bladene og stilkene begynder at dø i store mængder, og det er svært at selv vande planten.

Mange udendørsbeholdere er lavet af ler, træ, plastik, fiber, metal eller beton/cement. Hver type har sine gode og dårlige side.

Terracotta

Fordele: Terracotta er traditionel udseende; farven er varm og naturlig; Standardstørrelser er tilgængelige i store mængde.

Ulemper: De billige slags kan falde fra hinanden i frysende vintre; de er tunge; de bliver farvede med salte, kalk og mos på ydersiden.

Trækasser

Fordele: Trækasser er billige, lette, kan fremstilles i enhver form eller størrelse, der er nødvendige, og kan males til, at matche et hvilket som helst farveskema.

Ulemper: Blomsterkasser af “Redwood”-typer er små og dårligt lavet og vil kun holde et år eller to i brug; “Vin tønder” kan være billige efterligninger; træ, medmindre den er behørigt behandlet eller rådmodstandsdygtigt, vil forringes hurtigt; antikke blyforede træbeholdere kan være dyre.

Glaserede potter

Fordele: Glaserede potter er farverige som beholdere eller som et dekorativt objekt alene, og er bedre i stand til at modstå frysning, og kommer til overkommelige priser.

Ulemper: De er tunge; farver er vanskelige at matche, hvis de købes på forskellige tidspunkter; de kan blive beskadiget af frostvejr; potter af højere kvalitet kan være dyre og mål for tyveri.

Metalbeholdere

Fordele: Metalbeholdere kan være lette; de kommer i ensartede former og størrelser og farver; galvaniserede skraldespande er billige.

Ulemper: Billigere blomsterkasser i metal ruster og bliver let bulet; de er giftige og dyre, hvis de er fremstillet af kobber eller bly; de kan være tunge, hvis de er lavet af tykke metaller; de kan blive meget varme, hvis de er i fuld sol.

Plastikbeholdere

Fordele: Plastbeholdere er ensartede i størrelse, letvægts, langvarig hvis af høj kvalitet; de vil ikke gå i stykker i frost.

Ulemper: Det er plastik og ligner plastik, medmindre de er af meget høj kvalitet; i mange områder kan de ikke genbruges hvis nogen anden farve end sort.

Glasfiberbeholdere

Fordele: Glasfiberbeholdere er stærke, holdbare og mere farvefaste end plastik; de kommer i forskellige former og farver; de kan komme til, at ligne andre materialer.

Ulemper: Prisen kan være højere end for sammenlignelige plastbeholdere.

Betonbeholdere

Fordele: Vellavede betonbeholdere vil holde i årtier; farve blandet i betonen vil vare i årtier;
de kommer i klassiske designs og stilarter.

Ulemper: De er meget tunge; billige lavede blomsterkasser vil ikke holde i mere end et par år; skal regelmæssigt vedligeholdes; de er dyre.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.