Farlige træer – sådan håndteres de

Forholdsregler overfor farlige træer

Når man opdager sår og unaturlige revner i træer enten i stammen eller i grenene, så må man indse, at træet har mistet en del af sin stabilitet. Men før man går i gang med at slå alarm, bør man overveje, om træet er sundt nok til at bringe sig selv i balance. Og det er træet, når dets vækstlag er helt og friskt, og når løvdækket ikke viser tegn på svækkelser. I det tilfælde kan man roligt se til i et par år.

Hvis træet besvarer svækkelsen ved at danne fortykkelser, reaktionsved, ud for svækkelsen, så vil det stabilisere sig selv. Det bliver altså ikke farligt. Hvis skaderne bliver fulgt af sprængninger eller iturivninger af bark og ved, så er træet ude af stand til at omfordele spændingerne i veddet. Man bør da følge problemet ganske nøje et stykke tid og se efter, om veddet stadigvæk misdannes og kvæstes. l så fald bør træet betragtes som farligt. Et værdifuldt træ fælder man ikke uden videre.

Udtynd kronen på ustabile træer

Heller ikke når træet er blevet ustabilt. Man kan forsøge med en nødløsning, som ganske vist svækker træets sundhed og forringer dets chance for at overleve. Løsningen består i at udtynde træets krone, så belastningen på den svækkede gren eller stamme bliver nedsat. Man må regne med, at kronen skal reduceres i samme omfang, som stammen (eller grenen) viser tegn på svækkelse. En 25% svækket stamme bør aflastes ved en 25% reduktion af kronen, – især i den side af træet, hvor svækkelsen ses mest.

En anden udvej, som ganske vist også kun kan bruges over en kortere periode, er – som nævnt – at foretage kronestabilisering på træet. Det giver et pusterum til de nødvendige overvejelser og især til at få etableret en afløser for det truede træ, men det skal ikke opfattes som nogen varig eller holdbar løsning.

Betydningen af faglig erfaring

Det bør understreges, at disse forholdsregler er tommelfingerregler, som kun kan bruges forsvarligt af trænede fagfolk. Der findes elektroniske måleapparater som kan give mere præcise tal for veddets bæreevne. Men før man bruger dette udstyr, skal man have fået øje på problemet. De farlige træer kan i sidste ende altid kun afsløres af den opmærksomme praktiker. Derfor er det vigtigt, at man træner sig i at få øje på faretegnene!

Billig træfældning Roskilde – Få 3 gratis tilbud

Du er landet på træfældningssiden Traefaeldning-tilbud.dk – onlinetjenesten hvor man på få minutter kan få tre gangbare træfældningstilbud i Roskilde. Fortæl os om sagen i kontaktformularen så træfældningsfirmaerne bedre kan bestemme sig for, om de vælger at udforme bundsolide tilbud på træfældningsopgaven. Få eksempelvis besvaret følgende træfældning spørgsmål:

  • Kan man få kørt de fældede træer væk?
  • Hvor lang tid går der, før man får tilbud?
  • Hvornår kan et træfældningsfirma rykke ud?

En 100% gratis og favorabel træfældningstilbudstjeneste fra Traefaeldning-tilbud.dk til dig til priser, der luner i dit budget. Modtag 3 ekstremt gode træfældnings tilbud på for eksempel udtynding af træer, flishugning, udtynding af buske eller bortskaffelse af grenaffald. Vores landsdækkende træfældernetværk består af fleksible og kompetente træfældningsvirksomheder over hele kongeriget – også i Roskilde.

Hvorfor skal man have professionel hjælp til træfældning? Dette og andre træfældningsspørgsmål, kan du få besvaret, når man skal have træfældningsarbejde klaret. Lad energiske og grundige firmaer i Roskilde afgive tilbud på træfældningsopgaven. Find en træfælder, som kan beskære grantræer på ingen tid.

Share This:

One comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.