En oppustelig kajak gør livet lidt federe

Sponsoreret indhold

En oppustelig kajak har givet mig energien tilbage.

Jeg har fået en ny hobby.

Og den hedder oppustelige kajakker.

Jeg arbejder meget og arbejder lange dage. Når jeg så kommer hjem, så er man på igen. Børn, larm, familie og dagen skal processeres.

Jeg har brug for et afbræk og et pusterum, så jeg kan lade op til at være en bedre familiefar.

Det var så her jeg blev introduceret for kajak.

Vand har altid fascineret mig. Der er en vis ro over vand. Bare sidde der og kigge ud over vandet. Hvad enten det er på et smukt åløb eller havet. Jeg elsker lyden af vand.

Men som sagt, så blev jeg introduceret for kajakker. Jeg ville give det et skud…

Jeg blev overrasket. Meget overrasket.

Når du kommer på vandet i en kajak, så får du ikke bare det smukke ved vandet og den ro det giver dig. Nu er du nærmest en del af vandet. Du er fri af dit normale og vante element med fødderne plantet sikkert i jorden.

I kajakken føler du dig bare fri til, at gøre det du vil. Ro derhen hvor du har lyst til at sejle hen. Det er altså guf for sjælen, når du bare kan føle dig fri for dagens arbejde, tænke på økonomien og daglige opgaver, som trænger sig på.

Det er super træning at ro kajak. Når du roer kajak, så træner du både din balance, din core muskler, skuldre og ryg. Det er virkelig en dejlig træningsform, for det føles bare dejligt at være på vandet og få trænet samtidig.

Den oppustelig kajak er perfekt til mit behov

Men skulle jeg så til, at købe en kajak? Ja, det ville jeg nok blive nødt til, medmindre den kunne lejes. Og hvad med opbevaringen af den? Sådan en kajak er jo ikke helt lille. Og transporten af kajakken til og fra landgangsstedet?

Lige pludselig bliver den en masse, der skal op i en højere enhed.

  • Transporten
  • Opbevaringen
  • Økonomien
  • Nåh ja, så skal det også lige læres

Min ven, som anbefalede mig, at starte på at ro kajak, havde heldigvis et par gode tips i ærmet og har fortalt mig om fordelene ved, at have en oppustelig kajak.

Og dem vil jeg dele med dig…

Transporten af kajakker

Allerede her bliver det rigtigt interessant. For min kammerat anbefalede mig nemlig, at købe en oppustelig kajak. Ja, en oppustelig kajak!

Først tænkte jeg det samme som du sikkert sidder og tænker nu. Kan man det? Ja, det kan man faktisk godt. Først tænker man ikke kan ro i sådan en. Og det henleder tanker tilbage på de røde gummibåde fra Fætter BR.

Men teknologien er langt fremme på det område. Kajakkerne er næsten som en hard shell kajak. Men bare med en masse fordele.

En hard shell kajak fylder meget og den kræver at du enten har en bil med tagræling eller en trailer, som kan håndtere og transportere kajakker.

Den største fordel ved en oppustelig kajak er, at den er utrolig nem at transportere. Den fylder nemlig kun det samme som en stor rygsæk (som følger med i købet). Så faktisk kan jeg have den på knallerten, i bagagerummet, med i bussen eller med i toget. Det er bare nemt at smide den ryggen, og så afsted.

Oppustelig kajak AdvancedFrame Sport

Den bedste opbevaring af en kajak

Nu har du jo allerede læst, at den kan være i rygsæk. Så det er selvsagt at den ikke fylder ret meget. Efter du har børste den af og tørret den, så kan du pakke den væk i et skab, kælderrummet, i skuret eller garagen. Endnu et plus, hvis du har en kone eller kæreste, som ikke lige synes den skal fylde en hel husmur.

Det er vigtigt, at du lige får den gjort lidt ren. Få fjernet sand, vand, fugt osv, så holder den meget længere og vil ikke enten blive jordslået eller få svamp. Det skal siges at oppustelige kajakker er meget hårdføre, så det er ikke sådan at de lige rådner væk eller noget. De skal jo også kunne holde til, at du sejler både på noget og over noget. Det kunne være sten, grene osv.

Reperationer

Iøvrigt så medfølger der næsten altid et reparations kit med, hvis uheldet skulle være ude og du får en flænge i båden.

Økonomien i anskaffelse af en oppustelig kajak

En normal begynder hard shell kajak koster fra 5-6.000 og opefter. De rigtig gode oppustelige kajakker, som dem fra Advanced Elements, koster fra 4.000 og op. De fåes også billigere, men jeg købte en som jeg ved jeg kan bruge uge efter uge og en som jeg ved har en god stabilitet og styreegenskaber. Jeg købte min oppustelig kajak her hos Sitontop.dk. Hurtig levering, god pris, ja tak!

Tager det lang tid at klaregøre en kajak?

Du kan se på den nedenstående video hvor nemt og hurtigt det er, at klargøre en oppustelig kajak. Jeg plejer at pumpe min op med den elektronisk pumpe først. Den sættes til i bilens 12 volt stik. Til sidste bruger jeg en rigtig håndpumpe, som vist i videoen. Så kan jeg nemlig få den pumpet op til korrekt tryk og jeg kan aflæse trykket på trykmåleren.

Mit liv er ændret

Afslutningsvist vil jeg sige, at mit liv er blevet ændret.

Og det til det bedre.

Efter jeg begyndte på at ro kajak, har jeg fået energien tilbage. Jeg har lang mere overskud i hverdagen. Og jeg er sikker på, at det kommer af at jeg få pusterum.

Ikke bare pusterum, men når jeg kommer på vandet, så er det som om jeg er i en helt anden verden. Det er bare godt for sjælen og jeg nyder det i fulde drag.

Jeg kan kun anbefale dig at prøve at ro kajak. De kan lejes eller lånes i stort set hele landet til et par hundrede kroner. Så bare kom afsted 🙂

Det var alt fra mig i denne omgang.

Jeg kommer snart igen – You can count on it 🙂

Iøvrigt så kan du lige finde lidt mere info på oppustelige kajakker på www.advancedelements.com

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.