8 løsninger til at slå sengevædning – DEL 2

Sponsoreret indhold

4.
Lav motivationstræning
Overvej at tilføje et positivt incitament, som kan arbejde på et underbevidst niveau, for at hjælpe dit barn med at overvinde sengevædning. For eksempel brug en kalender, og giv dit barn et klistermærke (som en skinnende stjerne eller en smiley) for hver nat som er tør. Når han tjener 10 klistermærker (som måske tager længere tid for nogle børn, så hav tålmodighed og fortsætter med at opmuntre dem), får han et lille legetøj eller en “godbid” som en slikkepind for hans fremskridt. Men husk, at i tilfælde af sengevædning er det modsatte af belønning ikke straf.

5.
Tjek for forstoppelse
Forstoppelse er en almindelig årsag til blæreproblemer. Når tarmene, der ligger lige bag blæren, er fyldte med stor eller hård afføring, er der mere tryk på blæren. Dette medfører ustabilitet i blæren, hvilket igen kan føre til uheld om natten (eller endda dagtimerne). Hvis du bemærker, at dit barn ikke har daglig afføring, eller hvis hans afføring typisk er hård, så skal han have mere væske og bedre fiberindtag. Appelsinjuice, frugt, grøntsager og fuldkorn er alle gode muligheder for, at lette forstoppelsen og få systemet til at fungere igen.

6.
Overvej særlige lægemidler
Medicin er også en mulighed, men det har potentielle bivirkninger. For eksempel kan desmopressin, som reducerer urinproduktionen, forårsage hovedpine, kvalme og i sjældne tilfælde alvorlig tilbageholdelse af urinen. Nogle medicin har tendens til, at kontrollere symptomer i stedet for at helbrede sengevædning. Diskuter med din børnelæge om de typer af receptpligtig medicinvalg, der er tilgængelige.

7.
Køb en fugtalarm
En fugtalarm, en vådliggeralarm, vækker dit barn om natten. Afbrydelsen af søvnen kan gøre hjernen i stand til, at kontrollere blæren bedre og hjælpe med at forhindre ulykker. Denne metode er ca. 75 procent effektiv og har tendens til at virke, når børnene selv er klar.

8.
Invester i en vandtæt madras eller vådliggerlagner
Hvis fugtalarmer og medicin ikke er noget for dig, kan du prøve enklere foranstaltninger: Sørg for, at sengen har et vandtæt lagen og pudebetræk. Hav rene pyjamas ved siden af sengen, så barnet hurtigt kan skifte tøj om natten. Hvis dit barn sover natten igennem i en våd seng, kan du også bede ham om at hjælpe med at skifte lagnerne om morgenen. Dermed kan han tage ansvar for sengevædningen. Selvom barnet ikke væder sengen med vilje, er han stadig opmærksom på sine uheld, når han vågner. At hjælpe med at skifte lagner kan få ham til, at føle sig en del af løsningen frem for en del af problemet. Så slap af og vær tålmodig: Denne fase vil ikke vare evigt. I næsten alle tilfælde vokser børn fra sengevædning.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.