8 løsninger til at slå sengevædning – DEL 1

Sponsoreret indhold

Enuresis – forside

Bekymret fordi dit barn tisser i sengen? Der findes flere måder, at afhjælpe sengevædning på.

At væde sengen kan være et pinligt problem for børn, men det er faktisk meget almindeligt. Flere undersøgelser siger, at natlig enuresis eller natlig inkontinens er ufrivillig vandladning efter det 5. eller 6. år, og at mange tusind børn oplever det. Ca. 15 procent af alle børn er sengevædere, men mindre end 5 procent af børnene gør det i alderen 8 til 11. Sengevædning har tendens til, at være arveligt gennem familier og er mere almindelig blandt drenge end piger; eksperter anslår forholdet er omkring 2 drenge for hver pige. Selv om de fleste børn i sidste ende vokser fra det, er der 8 trin, du kan tage for, at hjælpe dit barn med at holde sig tør gennem natten.

1.
Skyld
At blive vred på din lille og straffe ham for at væde sengen vil kun gøre problemet værre. Det er svært at stoppe et barn med at væde sengen, og du bør ikke bekymre dig om det, medmindre han er flov og beder dig om hjælp. Gør det ikke til en stor ting; tilbyd trøst i stedet. Ofte, når forældre ikke taler om sengevædning, tror børn, at de er de eneste der går igennem det. Sørg for dit barn ved, at han ikke er alene, og at sengevædning er meget normal i hans aldersgruppe.

2.
Tal med en børnelæge
Fortæl din børnelæge om sengevædning, så hun kan spore dit barns fremskridt og tilbyde forslag til håndtering af situationen. Hvis dit barn er ældre end 5, eller hvis sengevædning begynder pludselig, skal du diskutere, om der er en grund til, at det forekommer. Tal med din læge om mulige årsager – f.eks. urinvejsinfektioner, diabetes eller stress – og andre mulige årsager og medicinske løsninger. Husk dog, at der i mange tilfælde ikke er en fysisk grund til sengevædning. Det er bare en forsinkelse i udviklingen af blærekontrol.

3.
Opmuntre toiletbesøg før sengetid
Sørg for, at dit barn går på toilet før sengetid, men prøv også at få barnet på toilet igen lige før du går i seng. Når dit barn tømmer blæren, er der mindre chance for, at hun skal tisse om natten. Denne teknik vil ikke “helbrede” sengevædning, så at sige, men det kan være en effektiv måde at holde sengen tør gennem natten. Nogle børnelæger foreslår også, at begrænse dit barns indtagelse af væsker et par timer før sengetid.

SE DE SIDSTE 5 TIPS HER

Reklame: Har du brug for flere, nye og lækre trusser, så tag et kig her.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.