5 spiselige blomster du kan gro i din grøntsagshave

Sponsoreret indhold

Blomster skal arbejde hårdt for, at blive i min have. Jeg forventer, at de tiltrækker gavnlige insekter, undertrykker ukrudt, ser attraktive ud og ideelt set også er spiselige. Det kan virke som en sjov, men måske overraskende er der mere end et par blomster, der opfylder mine behov. Her er mine favoritter.

spiselige blomster

Top 5 spiselige blomster

Nasturtiums

Nasturtiums var de første blomster jeg nogensinde spiste. De fortsætter med, at være en af mine “skal have” blomster fordi de udfører så mange værdifulde havefunktioner. De trækker i pollinatorer, ofrer sig for at beskytte mine brassicas, forskønne min have og endda give et nyttigt læ, da de går gennem det lave hegn omkring min grøntsagshave.

På toppen af alt dette sætter deres blomster og blade til mange forskellige salater og sandwicher. Selv de frit genererede frø kan syltes og spises, hvis du kan lide den slags ting. (Det gør jeg ikke desværre!)

Calendula

Calendula kronblade har mange anvendelser, men jeg elsker dem mest for deres livlige farve. De vil giver noget til en simpel sirup, der kan bruges til at lave spændende cocktails, eller du kan lave olier, eddike og smør med dem. De kan endda bruges som en erstatning for saffron.

Hemerocallis

Du skal være hurtig med Hemerocallis – ledetråden er i deres almindelige navn ‘daylily’ – men den opportunistiske gartner kan bruge knopper og blomster i supper og salater.

Solsikker

Tilsæt kronblade til en grøn salat eller, når blomsterne er døde, spis frøene rå eller ristede. Eller du kan bare lade dem tiltrække dyreliv. Insekter elsker nektar, mens frøspisende fugle vil sætte pris på deres proteinrige frø senere i sæsonen.

Hyldeblomst

Ikke at forglemme træagtige planter, nogle buske har også spiselige blomster. Hyldeblomst bærer friske blomsterhoveder, der kan friteres i dej eller forvandles til forfriskende vin. Høst ikke for mange blomster på én gang – lad masser være tilbage til dyrelivet, samt opsaml en ekstra høst af bær til at lave lækre drinks og søde tærter.

spieselig-nasturtium-2745384_640

Andre spiselige blomster

Det er bare mine favoritter; der er masser af andre spiselige blomster at eksperimentere med! Prøv violer, majestikker, primroser, borage, eller søde William. Blomsterne fra de fleste urter kan også bruges som en mildere version af deres blade.

Og ikke at glemme blomster af mange almindelige grøntsager – for eksempel kan squash blomster steges i smør eller fyldes med ost eller ris.

tørrede hibiscus

Høstning af spiselige blomster

Sørg for korrekt at identificere enhver blomst, du har tænkt dig at spise, fordi nogle er giftige. Der er en foruroligende tendens for nogle fødevarebloggere, at bruge tvivlsomme blomster på billeder for, at gøre deres madretter endnu mere tiltrækkende, så tro ikke alt, hvad du ser på internettet!

Undgå at plukke blomster fra meget befærdede veje eller hvor som helst som hyppigt besøges af hunde eller husdyr. Hvis du køber blomster som “unge”, dyrker du dem i flere måneder, før du spiser blomster, bare hvis de er blevet sprøjtet med herbicider eller pesticider. Den sikreste måde at opnå spiselige blomster på, der ikke er ramt af pesticid- eller herbicidrester, er selvfølgelig at gro dem selv fra frø.

Vælg friske blomster den dag du ønsker at bruge dem. Blomsterne er normalt den eneste del af blomsten, der bruges, så kassér alle andre dele og vask pollen af.

Husk, at blomster tiltrækker insekter, så sørg for at ryste dem for at fjerne dem, og vask dem for at slippe af med nogle små væsner, der ikke så let løsnes.

Vi kan anbefale dig, at plante dine spiselige blomster i plantekasser.

Share This:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.